ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Parko·
Για να αποτρέψουμε την πρακτική της κυβέρνησης για τον ελεύθερο χώρο Γουδή η οποία είναι απαράδεκτη, καταχρηστική και αντιπεριβαλλοντική. Καταστρατηγεί το νόμο 732/77, τις επιταγές του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ν. 1515/85) καθώς και τη μελέτη ΟΡΣΑ – ΕΜΠ (1997 – 2001)

· Για να υποστηρίξουμε την προσφυγή μας, η οποία εκδικάζεται στις 8 Μαΐου 2008 στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της σύμβασης, με την οποία παραχωρήθηκαν το Μπάντμιντον και 20 στρέμματα του περιβάλλοντα χώρου σε ιδιωτική κοινοπραξία, παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις της Υ.Α. 83132/31.7.02 που επέβαλε την απομάκρυνση ή κατεδάφιση του Μπάντμιντον μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων

· Για να διεκδικήσουμε την άμεση θεσμοθέτηση του Μητροπολιτικού Πάρκου
Γουδή, με υψηλό και πυκνό πράσινο 4.500 στρεμμάτων, σύμφωνα με τη μελέτη του
Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, χωρίς εμπορευματοποίηση. Μόνο έτσι θα σταματήσει ο κατακερματισμός και η λεηλασία, του τεράστιου σε αξία κοινωνικού αγαθού, από κάθε λογής συμφέροντα, επιδιώξεις και «αξιοποιήσεις»

· Για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην ακραία αντικοινωνική πολιτική, η οποία χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χώρο Γουδή, του πιο σημαντικού, σε μέγεθος και αξία, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας, για οικονομική εκμετάλλευση από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Καταστρέφει μια έκταση αστικού και περιαστικού πρασίνου, που αποτελεί, και στη σημερινή του κατάσταση, πνεύμονα οξυγόνωσης και σημαντικό παράγοντα θερμοκρασιακής ισορροπίας, εν δυνάμει χώρο αναψυχής και καταφύ­γιο σε περιόδους καύσωνα ή σεισμού.

Σήμερα ύστερα από τις τεράστιες οικολογικές καταστροφές, που συντελέστηκαν στο δρυμό της Πάρνηθας και στην Πεντέλη, κανένας δεν μπορεί να είναι απαθής. Δεν υπάρχουν περιθώρια στην παραμικρή απώλεια ελεύθερου χώρου της Αθήνας. Απεναντίας επιβάλλεται να φυτευτούν όσοι έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι πρασί­νου και να απαγορευθεί η μελλοντική δόμησή τους.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για το ζοφερό μέλλον αυτής της πόλης, χωρίς την ανάπτυξη πρασίνου, χωρίς τη μετατροπή σε πάρκα μεγάλων ελεύθερων χώρων, όπως του Γουδή, του Ελληνικού, του Ελαιώνα. Τα πάρκα είναι ανάσα της πόλης, η πόλη δεν έχει ζωή χωρίς πάρκα.

Ο μοναδικός τρόπος, να υποχρεωθούν Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν αποφάσεις χρήσιμες για την ποιότητα της ζωής μας, είναι οι κινητοποιήσεις των πολιτών του Λεκανοπεδίου, οι οποίες να είναι μαζικές και να υποστηρίζο­νται ολόπλευρα.

Η Γραμματεία της Επιτροπής

Advertisements

1 Response so far »

  1. 1

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β.ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΟΣ said,

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ το βιντεάκι.
    Η ιστοσελίδα μπορεί να εμπλουτιστεί και με άλλες δράσεις της επιτροπής αγώνα
    [δελτία τύπου, φωτο,βίντεο-από τον ΜΙΧ. Ζ.]


Comment RSS · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: